اصطلاحات شبکه
در این مطلب قصد داریم شما را با اصطلاحات شبکه آشنا کنیم.
ISP:
ISP مخفف عبارت Internet Service Provider به معنی شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت است. شرکت های ISP علاوه بر ارائه خدمات اینترنتی و پشتیبانی از این خدمات، خدمات دیگری همچون خدمات میزبانی وب و سرویس های دیگری مانند ویس، ایمیل و … را ارائه می دهند.
LAN) Local Network Area):
شبکه محلی به شبکه های کوچک محلی مستقر در خانه ها، شهر ها، شرکت ها و سازمان ها و … اتلاق می شود. نمونه هایی از شرکت های محلی شبکه اینترنت خانگی و یا شبکه محل کار شما یک شبکه محلی به حساب می آید.
WAN)Wide Network Area):
شبکه گسترده یک شبکه ارتباطی است که محدوده وسیع تری را زیر پوشش خود قرار می دهند. به عنوان مثال ISP شما به مشتریان خود با استفاده از یک شبکه گسترده به اینترنت متصل می شوند.
IP Address:
یک آی پی آدرس یا یک آدرس پروتکل اینترنت یک آدرس عددی است که کامپیوتر شما را به اینترنت ارتباط می دهد. هنگاهی که یک کامپیوتر می خواهد به یک کامپیوتر دیگر متصل شود از طریق آی پی این کار انجام می شود.
IPv4 and IPv6:
دو مدل آی پی آدرس بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. نسخه قدیمی تر آی پی ورژن 4 بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد که در رده بعدی آی پی ورژن 6 قرار دارد.
آی پی ورژن 6 بدلیل محدودیت تعداد آی پی 4 برای تمامی تجهیزات و مردم دنیا ایجاد و مورد استفاده قرار می گیرد.
Router:
روتر یک وسیله ای است که ترافیک شبکه از طریق آن رد و بدل می شود. شما احتمالا یک نمونه از آن را در خانه خود داشته باشید. وظیفه اصلی روتر کنترل ترافیک خروجی از دستگاه ها و ترافیک ورودی از اینترنت است.
Gateway:
گیت وی یک وسیله است که ترافیک بین شبکه ها را رهگیری می کند. به عنوان مثال در خانه روتر شما یک گیت وی است که ارتباط بین شبکه محلی و شبکه گسترده را فراهم می کند.
NAT) Network Address Translation):
نت با استفاده از روتر ها یک ای پی آدرس را به چندین دستگاه مورد استفاده در یک مجموعه انتقال می دهد. به عنوان مثال ممکن است شما یک روتر وایرلس در حانه داشته باشید که با شبکه وای فای به لپ تاپ، موبایل، تبلت و دستگاه های مرتبط است. شرکت ارائه دهنده خدمات آی اس پی شما را با یک ای پی که آی پی عمومی می باشد به اینترنت متصل می کند.
روتر شما یک شبکه محلی و یک ای پی ادرس محلی را برای شما می سازد. سپس این روتر تبدیل به یک گیت وی می شود. برای دستگاه های خارج از شبکه محلی شما این روتر به عنوان یک دستگاه که از یک آی پی تکی استفاده میکند نمایش داده می شود.
DHCP) The dynamic host configuration protocol):
DHCP یک پروتکل شبکه است که به کامپیوتر ها اجازه می دهد که ای پی آدرس و سایر تنظیمات شبکه را بصورت خودکار انجام می دهد. به عنوان مثال وقتی شما با لپتاپ یا تلفن به شبکه وای فای متصل می شوید، دستگاه های شما از روتر از طریق پروتکل DHCP، یک ای پی آدرس را تقاضا می کند و و روتر هم یک ای پی آدرس را اختصاص می دهد. با این پروتکل دیگر نیاز به اختصاص ای پی بصورت دستی نیست.
Hostnames:
نام میزبان یک برچسب قابل خواندن توسط انسان است که به دستگاه های متصل به شبکه اشاره می کند. به عنوان مثال در شبکه خانگی شما ممکن است نام میزبان به اسم خودتان باشد. سایر دستگاه های شما می توانند به نام میزبان شما (اسم کامپیوتر شما) متصل شوند و که به ای پی محلی آن اشاره خواهد کرد.
Domain Name:
سیستم نام دامنه یک ساز و کار برای تبدیل یک نام میزبان و و نام دامین های قابل خواندن توسط انسان به ای پی آدرس های عددی است.
به عنوان مثال وقتی شما آدرس Voipshop.ir را در مرورگر خود تایپ می کنید کامپیوتر شما به دی ان اس سرور متصل شده و از طریق آن آی پی عددی وبسایت ویپ شاپ بصورت جواب ارسال می شود.
Ethernet:
اترنت یک فناوری استاندارد شبکه سیمی است که امروزه در اکثر نقاط دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. اگر کامپیوتر شما از طریق کابل به شبکه متصل می شود احتمالا شما ار کابل اترنت استفاده می کنید. این کابل با پورت اترنت به کامپیوتر وصل می شود.
Network Interface / Network Adapter:
ارتباط وای فای و ارتباط سیمی اترنت رابط های شبکه اینترنت هستند. اگر لپ تاپ شما به دو مدل اتصال سیمی و وای فای متصل باشد هر رابط شبکه آی پی خودش را خواهد داشت که هر ارتباط متفاوت خواهد بود.
MAC Address – media access control address:
هر رابط شبکه دارای یک MAC Address است که به آدرس فیزیکی هم معروف است. مک آدرس معمولا توسط شرکت سازنده به تجهیزات اختصاص داده می شود.
Port:
وقتی که یک برنامه می خواهد ترافیک شبکه را ارسال یا دریافت کند میبایستی از یک شماره پورت مابین 1 تا 65535 استفاده نماید. این به کاربر اجازه می دهد که همزمان چندین برنامه را بر روی کامپیوتر استفاده نماید و هر اپلیکیشن از طریق پورت اختصاصی خود ترافیک شبکه خود را داشته باشد.
به عنوان مثال HTTP از پورت شماره 80 استفاده می کند. همین طور عمومی ترین پروتکل های مورد استفاده TCP ,UDP هستند.
Packet:
پکت یا بسته، واحد های داده ای هستند که بین کاربران جابجا می شود.
Firewall:
فایروال یا دیواره آتش، یک دستگاه یا نرم افراری است که قسمت هایی مشخصی از ترافیک شبکه را مسدود می کند.
HTTP)The hypertext transfer protocol):
پروتکل HTTP یک پروتکل استاندارد جدید مرورگر وب است که وب برای ارتباط خودش استفاده می کند.
URL) uniform resource locator):
URL به عنوان یک آدرس وب شناخته می شود. URL های امروزی در نوار آدرس مرورگر وب نمایش داده می شوند.
منبع:ادمین کالا